top of page

Passejada per La Boca


La Boca és un d’aquells barris de Buenos Aires on encara es pot respirar el sabor porteño. Punt d’arribada dels immigrants i barri d’artistes i estibadors en el passat avui és una barreja d’atracció turística i barri obrer amb multicolors cases de xapa. De lluny recorda d’alguna manera al barri del Cabanyal de València.


Havia arribat a Buenos Aires el mateix dia de les eleccions presidencials. Com que estava allotjat a dues passes de l’Obelisc vaig viure el recompte de vots al carrer i ser testimoni de com la meitat de la gent celebrava la victòria de Macri mentre l’altra meitat tractava d’assimilar la derrota.

Malgrat que ens ho havien desaconsellat una companya alemanya i jo vam decidir agafar un colectivo per anar a La Boca. El bus ens va deixar lluny de Caminito, així que el safari fotogràfic va ser més llarg del previst. La primera presa va ser un Falcon Rural, la ranxera argentina del vell Ford. Al post sobre els Falcon Argentins podeu veure una foto posterior del mateix exemplar. Estava complet i possiblement era la residència d’algú que vivia al carrer. A les parets d'aquells carrers deserts els cartells de la recent campanya electoral s’alternaven amb grafitti que expressaven tota mena de reivindicacions i denúncies.

Cada veí que ens creuàvem m’advertia que guardés la càmera, però com que no em podia resistir a fotografiar tot el que em semblava interessant no els vaig fer massa cas.

Vam passar a prop de la “bombonera”, l’estadi del Boca Juniors. Més endavant, a tres passes de Caminito vam trobar un Fiat 125 Sport, aquest endemisme argentí sembla de lluny un 850 Coupé, només la calandra indica que el motor està davant, de prop ja es veu que és més gran. És un cotxe prou curiós, la carrosseria està basada en la del 1500 Coupé


Vignale de principis dels 60 però, amb l’arribada del 125 a Argentina, Fiat Concord va decidir modificar la part posterior, fent-la inclinada de forma que li donava un aire més modern i de pas s’estalviava de seguir pagant royalties al carrosser torinès. El resultat és el que podeu veure a les fotos, es va fabricar fins a 1978.

A Caminito el tango forma part de la vida del barri, els turistes s’arremolinen al voltant de les parelles que dansen entre pòsters de Mafalda i Bergoglio. Els ballarins es creuen les cames i freguen els cossos contagiant una sensualitat que captiva l’espectador. Al carrer

de darrere, en canvi, junt a unes vies abandonades, un DKW 1000 reposa a l’ombra. Aquest curiós cotxe, amb motor de 3 cilindres i 2 temps va ser fabricat també a Argentina i actualment contribueix a donar més caràcter si cap al barri. El port de La Boca, avui tan calmat, recorda un passat frenètic, un lloc fantàstic per acabar una excursió que tant si us agraden els cotxes vells com si no realment val la pena.

També pots llegir aquest post en castellà o anglès



Recent Posts
Archive
bottom of page